Kedves Látogató! Üdvözöljük a NATÚR ZÓNA oldalán!

Elkötelezettek vagyunk a természetesen alapanyagok iránt és kiváló minőségű olajokat, vajakat kínálunk bőrápolásra.

Palettánkon megtalálhatóak még a 100% illóolajok és illatolajok többféle kiszerelésben

 Egyedi készítésű szilikon formák

Szappankészítéshez eszközök, alapanyagok

Nagy kiszerelés

Kedvező ár vállalkozások részére

Többet kevesebbért

VÁRJUK VISZONTELADÓ PARTNEREK JELENTKEZÉSÉT

TERMÉKEINKRŐL ÉS ÁRAINKRÓL ÉRDEKLŐDHET AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMEN

stimtexkft@gmail.com

info@naturzona.hu

Blog

Minden emberre valamilyen hatással vannak az illatok. Ezért ma már szinte mindent illatosítanak, és akár az illóolajokat, akár az illatolajokat egyformán használják a kozmetikumokban is. Ugyanakkor illat és illat között nagy különbség lehet. A növényekből nyert valódi illóolajok több száz összetevője együttesen hozza létre azt az éltető energiát, amit aztán az illóolaj átad nekünk. Ezért is használják a natúr kozmetikumokban hisz így is tud hasznosulni jótékony gyógyhatása. Megfelelő használatukkal javíthatják bőrünk állapotát, , csökkenthetnek bizonyos fájdalmakat, oldhatják a feszültséget, jó hatással lehet a hangulatunkra, hisz egy kellemes illat javítja a kedélyállapotunkat. Nagyon fontos alaposan megismerni az illóolajok különféle jellemzőit, hatását, a személyes ízlésünk szerint osztályozni őket, majd pedig különféle kombinációkkal próbálkozni, míg meg nem találjuk a számunkra megfelelőt. Az illóolajokat védeni kell a fénytől, a hőtől és a levegőtől, mert könnyen oxidálódnak, és akkor árthatnak. Az illatolajok az az a parfümök két típusra sorolhatók. Készülnek természetes alapú illatolajok és mesterséges illatolajok. A természetes illatú parfümök összetevőjeként az illóolajok használják fel részben vagy teljesen. A másik a teljes mértékben mesterségesen előállított illatok. Ezek a parfümök hosszabb távú élvezetet nyújtanak mert a gyártás során a úgy alkotják meg őket hogy minél továbbérezhető legyen ellentétben az illóolajok mint ahogy a nevében is benne van hamarabb elillannak. Nagyon fontos alaposan megismerni az illóolajok különféle jellemzőit, hatását, a személyes ízlésünk szerint osztályozni őket, majd pedig különféle kombinációkkal próbálkozni, míg meg nem találjuk a kívánt kompozíciót.
Mindkettőnek megvan a saját megfelelő felhasználása, figyelmeztetése és előnyei. Bár mindkét élmény érzékszervi örömöt hoz, az illóolajok mélyebb megelégedettséget nyújthatnak, és javíthatják egészségi állapotunkat. Ezzel szemben, az illatolajok szerepe csak a hangulatunkra meghatározó amit érzékszervünkön keresztül érünk el. Noha az illatolajokat számos területen használják, ezek nem nyújtanak sok előnyt, amelyeket az illóolajok kínálhatnak. Nem csoda, hogy az illóolajok egyre népszerűbbek.
A Fejjegy: 5-30 percig érezhető a Szívjegy: órákonát az Alapjegy: napokig.
Amit tudni kell az illóolajokról.... Az illóoljokat a növényekből nyerik ki, vízgőz desztillációval vagy a héjból való kipréseléssel. Az erre szakképzett emberek, nagy odafigyeléssel ügyelnek arra hogy a lehető legjobb minőségű növényeket használják fel, ezáltal is biztosítva a kinyert olajak tisztaságát, minőségét. A növényekben megtalálható olajokat : illóolajoknak nevezzük. Ezek az olajok magvakban, szárakban, gyökerekben, illetve a növény egyébb alkotó részében található meg. Az illóolajok mind fizikai mind érzelmi létünkre jótékony hatással vannak. Épp ezért a felhasználásuk széleskörű. Legfontosabb tulajdonsága a szaglószervünkre gyakorolt hatása. Az aromaterápiában jó szolgálatot tesz, a gyógyító tulajdonságaik végett. Mivel stresszoldó, baktériumölő, antioxidáns, rákellenes, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A leggyakoribb felhasználásuk: - párologtatásra - külsőleg bőrön alkalmazva - olajokkal készűlt táplálékkiegészítőkben Az illóolaj nagy koncetrációjú tömény anyag mely ilyen formában irritációt válthatnak ki ezért higiatlanul ne használjuk! Kivétel ha a tájékoztató leírásban ez engedélyezett. Belső használatra ne használjuk. Kizárólag csak külsőleg! Az illóolajokat tilos szemben vagy fülben használni!