Kedves Látogató! Üdvözöljük a NATÚR ZÓNA oldalán!

 Egyedi készítésű szilikon formák

 Szappankészítéshez eszközök

Kiváló minőségű illóolajok és illatolajok

Nagy kiszerelés

Kedvező ár vállalkozások részére

WEBOLDALUNK JELENLEG FEJLESZTÉS ALATT ÁLL

TERMÉKEINKRŐL ÉS ÁRAINKRÓL ÉRDEKLŐDHET AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMEN

stimtexkft@gmail.com

Blog

Minden emberre valamilyen hatással vannak az illatok. Ezért ma már szinte mindent illatosítanak, és akár az illóolajokat, akár az illatolajokat egyformán használják a kozmetikumokban is. Ugyanakkor illat és illat között nagy különbség lehet. A növényekből nyert valódi illóolajok több száz összetevője együttesen hozza létre azt az éltető energiát, amit aztán az illóolaj átad nekünk. Ezért is használják a natúr kozmetikumokban hisz így is tud hasznosulni jótékony gyógyhatása. Megfelelő használatukkal javíthatják bőrünk állapotát, , csökkenthetnek bizonyos fájdalmakat, oldhatják a feszültséget, jó hatással lehet a hangulatunkra, hisz egy kellemes illat javítja a kedélyállapotunkat. Nagyon fontos alaposan megismerni az illóolajok különféle jellemzőit, hatását, a személyes ízlésünk szerint osztályozni őket, majd pedig különféle kombinációkkal próbálkozni, míg meg nem találjuk a számunkra megfelelőt. Az illóolajokat védeni kell a fénytől, a hőtől és a levegőtől, mert könnyen oxidálódnak, és akkor árthatnak. Az illatolajok az az a parfümök két típusra sorolhatók. Készülnek természetes alapú illatolajok és mesterséges illatolajok. A természetes illatú parfümök összetevőjeként az illóolajok használják fel részben vagy teljesen. A másik a teljes mértékben mesterségesen előállított illatok. Ezek a parfümök hosszabb távú élvezetet nyújtanak mert a gyártás során a úgy alkotják meg őket hogy minél továbbérezhető legyen ellentétben az illóolajok mint ahogy a nevében is benne van hamarabb elillannak. Nagyon fontos alaposan megismerni az illóolajok különféle jellemzőit, hatását, a személyes ízlésünk szerint osztályozni őket, majd pedig különféle kombinációkkal próbálkozni, míg meg nem találjuk a kívánt kompozíciót.
Mindkettőnek megvan a saját megfelelő felhasználása, figyelmeztetése és előnyei. Bár mindkét élmény érzékszervi örömöt hoz, az illóolajok mélyebb megelégedettséget nyújthatnak, és javíthatják egészségi állapotunkat. Ezzel szemben, az illatolajok szerepe csak a hangulatunkra meghatározó amit érzékszervünkön keresztül érünk el. Noha az illatolajokat számos területen használják, ezek nem nyújtanak sok előnyt, amelyeket az illóolajok kínálhatnak. Nem csoda, hogy az illóolajok egyre népszerűbbek.
A Fejjegy: 5-30 percig érezhető a Szívjegy: órákonát az Alapjegy: napokig.
Amit tudni kell az illóolajokról.... Az illóoljokat a növényekből nyerik ki, vízgőz desztillációval vagy a héjból való kipréseléssel. Az erre szakképzett emberek, nagy odafigyeléssel ügyelnek arra hogy a lehető legjobb minőségű növényeket használják fel, ezáltal is biztosítva a kinyert olajak tisztaságát, minőségét. A növényekben megtalálható olajokat : illóolajoknak nevezzük. Ezek az olajok magvakban, szárakban, gyökerekben, illetve a növény egyébb alkotó részében található meg. Az illóolajok mind fizikai mind érzelmi létünkre jótékony hatással vannak. Épp ezért a felhasználásuk széleskörű. Legfontosabb tulajdonsága a szaglószervünkre gyakorolt hatása. Az aromaterápiában jó szolgálatot tesz, a gyógyító tulajdonságaik végett. Mivel stresszoldó, baktériumölő, antioxidáns, rákellenes, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A leggyakoribb felhasználásuk: - párologtatásra - külsőleg bőrön alkalmazva - olajokkal készűlt táplálékkiegészítőkben Az illóolaj nagy koncetrációjú tömény anyag mely ilyen formában irritációt válthatnak ki ezért higiatlanul ne használjuk! Kivétel ha a tájékoztató leírásban ez engedélyezett. Belső használatra ne használjuk. Kizárólag csak külsőleg! Az illóolajokat tilos szemben vagy fülben használni!