Kedves Látogató! Üdvözöljük a NATÚR ZÓNA oldalán!

12.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes, előre utalással foxpost automatába!

A szappanöntő ládák csak rendelésre készülnek, így a várható szállítási idő kb 14 nap.

Szappankészítő csomagok kezdőknek!

 Kiváló minőségű illóolajok és illatolajok

 Szappankészítéshez eszközök

Blog

Hogyan készül ? ...

2023.03.02 13:57
Hogyan készül ? ...

Amit tudni kell az illóolajokról....

Az illóoljokat a növényekből nyerik ki, vízgőz desztillációval vagy a héjból való kipréseléssel. Az erre szakképzett emberek, nagy odafigyeléssel ügyelnek arra hogy a lehető legjobb minőségű növényeket használják fel, ezáltal is biztosítva a kinyert olajak tisztaságát, minőségét.

A növényekben megtalálható olajokat : illóolajoknak nevezzük. Ezek az olajok magvakban, szárakban, gyökerekben, illetve a növény egyébb alkotó részében található meg.

Az illóolajok mind fizikai mind érzelmi létünkre jótékony hatással vannak. Épp ezért a felhasználásuk széleskörű. Legfontosabb tulajdonsága a szaglószervünkre gyakorolt hatása. Az aromaterápiában jó szolgálatot tesz, a  gyógyító tulajdonságaik végett. Mivel stresszoldó, baktériumölő, antioxidáns, rákellenes, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A leggyakoribb felhasználásuk: 

- párologtatásra

- külsőleg bőrön alkalmazva

- olajokkal készűlt táplálékkiegészítőkben

Az illóolaj nagy koncetrációjú tömény anyag mely ilyen formában irritációt válthatnak ki ezért higiatlanul ne használjuk! Kivétel ha a tájékoztató leírásban ez engedélyezett. Belső használatra ne használjuk. Kizárólag csak külsőleg! 

 

Az illóolajokat tilos szemben vagy fülben használni!