Kedves Látogató! Üdvözöljük a NATÚR ZÓNA oldalán!

12.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes, előre utalással foxpost automatába!

A szappanöntő ládák csak rendelésre készülnek, így a várható szállítási idő kb 14 nap.

Szappankészítő csomagok kezdőknek!

 Kiváló minőségű illóolajok és illatolajok

 Szappankészítéshez eszközök

Blog

Minden emberre valamilyen hatással vannak az illatok. Ezért ma már szinte mindent illatosítanak, és akár az illóolajokat, akár az illatolajokat egyformán használják a kozmetikumokban is. Ugyanakkor illat és illat között nagy különbség lehet.

 

Mindkettőnek megvan a saját megfelelő felhasználása, figyelmeztetése és előnyei.

Bár mindkét élmény érzékszervi örömöt hoz, az illóolajok mélyebb megelégedettséget nyújthatnak, és javíthatják egészségi állapotunkat.
Ezzel szemben, az illatolajok szerepe csak a hangulatunkra meghatározó amit érzékszervünkön keresztül érünk el. Noha az illatolajokat számos területen használják,
ezek nem nyújtanak sok előnyt, amelyeket az illóolajok kínálhatnak.
Nem csoda, hogy az illóolajok egyre népszerűbbek.

A Fejjegy:     5-30 percig érezhető

a Szívjegy:    órákonát

az Alapjegy:  napokig.

Amit tudni kell az illóolajokról....

Az illóoljokat a növényekből nyerik ki, vízgőz desztillációval vagy a héjból való kipréseléssel. Az erre szakképzett emberek, nagy odafigyeléssel ügyelnek arra hogy a lehető legjobb minőségű növényeket használják fel, ezáltal is biztosítva a kinyert olajak tisztaságát, minőségét.

A növényekben megtalálható olajokat : illóolajoknak nevezzük. Ezek az olajok magvakban, szárakban, gyökerekben, illetve a növény egyébb alkotó részében található meg.

Az illóolajok mind fizikai mind érzelmi létünkre jótékony hatással vannak. Épp ezért a felhasználásuk széleskörű. Legfontosabb tulajdonsága a szaglószervünkre gyakorolt hatása. Az aromaterápiában jó szolgálatot tesz, a  gyógyító tulajdonságaik végett. Mivel stresszoldó, baktériumölő, antioxidáns, rákellenes, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A leggyakoribb felhasználásuk: 

- párologtatásra

- külsőleg bőrön alkalmazva

- olajokkal készűlt táplálékkiegészítőkben

Az illóolaj nagy koncetrációjú tömény anyag mely ilyen formában irritációt válthatnak ki ezért higiatlanul ne használjuk! Kivétel ha a tájékoztató leírásban ez engedélyezett. Belső használatra ne használjuk. Kizárólag csak külsőleg! 

 

Az illóolajokat tilos szemben vagy fülben használni!